معرفی شرکت
شرکت توسعه انرژی دماوند فعاليت خود را از سال 1391 آغاز نمود. با توجه به برنده شدن شرکت توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا در ساختگاه شماره 10 کاشمر به ظرفیت 100 مگاوات این شرکت به این هولدینگ واگذار گردید و مقرر گردید بعنوان شرکت پروژه نسبت به برناه ریزی و اجرای این پروژه اقدام نماید.
انرژی خورشید منبع اصلی انرژی های تجدیدپذیر است، و فناوری هایش براساس نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی و یا تبدیل آن به برق خورشیدی، به دو دسته عمده خورشیدی فعال و خورشیدی غیر فعال (منفعل) تقسیم می شوند. در روش های فعال خورشیدی از سیستم های فتوولتاییک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای بهره گیری از انرژی خورشید استفاده می شود. اما روش های غیر فعال خورشیدی شامل جهت گیری ساختمان ها به سمت خورشید، انتخاب مصالح ساختمانی با جرم حرارتی مطلوب و ویژگی های پراکندگی نور، و طراحی فضاهایی است که هوا به صورت طبیعی آزادانه در آنها گردش می کند.
حجم بالای انرژی خورشیدی، آن را به یک منبع بسیار مناسب برای تولید برق تبدیل کرده است. برنامه توسعه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی انرژی جهانی در سال 2000 نشان داد که پتانسیل سالیانه انرژی خورشیدی، 1575- 49837 اگزا ژول (EJ) است. این حجم از انرژی، چندین برابر از کل مصرف انرژی جهان در سال 2012، یعنی 559.8 اگزا ژول بیشتر بوده است.
آژانس بین المللی انرژی در سال ۲۰۱۱ اظهار کرد که «توسعه فناوری های مقرون به صرفه، پایان ناپذیر و پاک انرژی خورشیدی، مزایای بلند مدت زیادی به همراه خواهد داشت. چرا که با اتکا کشورها به این منابع بومی، پایان ناپذیر و عمدتاً مستقل از واردات، امنیت آنها در زمینه انرژی تامین می شود؛ به علاوه پایداری افزایش یافته و آلودگی های زیست محیطی کاهش می یابد. ضمن اینکه هزینه های گرمایش زمین هم کاهش می یابد و قیمت سوخت های فسیلی پایین خواهد آمد. تمامی این مزایا جنبه ای جهانی دارند. از این رو باید هزینه های اضافی که صرف مشوق ها به منظور استقرار زود هنگام تاسیسات بهره گیری از انرژی خورشیدی می شوند، به عنوان نوعی سرمایه گذاری آموزشی به حساب بیایند؛ پس اینگونه بودجه ها باید به شکلی هوشمندانه هزینه گردیده و به صورت گسترده تقسیم شوند».
انرژی خورشیدی به معنی تبدیل نور خورشید به جریان برق است؛ خواه به صورت مستقیم با استفاده از فتوولتاییک ها (PV) و خواه به صورت غیر مستقیم با استفاده از انرژی خورشیدی متمرکز (CSP) .سیستم های CSP از آئینه ها و سیستم های ردیابی برای متمرکز کردن بخش بزرگی از نور خورشید و تبدیل آن به یک پرتو کوچک استفاده می کنند. اما سیستم های PV با استفاده از اثر فتوالکتریک، نور خورشید را به جریان الکتریکی تبدیل می نمایند.
پیش بینی می شود که انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۵۰ به بزرگترین منبع برق جهان تبدیل شود؛ به گونه ای که سیستم های فتوولتاییک خورشیدی و نیروی خورشیدی متمرکز به ترتیب ۱۶ و ۱۱ درصد انرژی مصرفی جهان را تامین خواهند کرد. انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۶ پس از یک سال دیگر رشد سریع توانست ۱.۳% از انرژی مصرفی جهانی را تولید کند.
سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) ﺑﺮ اﺳﺎس آﯾﯿﻦ ﻧﺎﻣﻪ اﺟﺮاﯾﯽ ﻣﺎده 12 ﻗﺎﻧﻮن رﻓﻊ ﻣﻮاﻧﻊ ﺗﻮﻟﯿﺪ رﻗﺎﺑﺖﭘﺬﯾﺮ و ارﺗﻘﺎ ﻧﻈﺎم ﻣﺎﻟﯽ ﮐﺸﻮر و ﺑﺎ ﻋﻨﺎﯾﺖ ﺑﻪ ﻣﺼﻮﺑﻪ ﺷﻮراي اﻗﺘﺼﺎد ﺑﻪ ﺷﻤﺎره 17196 ﻣﻮرخ 1401/1/20 و ﻧﯿﺰ ﻗﻮاﻧﯿﻦ و ﻣﻘﺮرات ﺟﺎري ﮐﺸﻮر و در راﺳﺘﺎي ﺗﺸﻮﯾﻖ ﺑﺨﺶ ﺧﺼﻮﺻﯽ و ﻏﯿﺮدوﻟﺘﯽ ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاري و ﻣﺸﺎرﮐﺖ در ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎي اﻗﺘﺼﺎدي ﮐﺸﻮر مناقصه سرمایه گذاری در پروژه های احداث 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی را در سال 1401 با شماره 1/1401 برگزار نمود. براساس اسناد مناقصه مدت بازپرداخت موضوع این طرح از محل صرفه جویی مربوط به ماده(11)قانون رفع موانع تولیدرقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور حداکثر 6 سال میباشد، که در صورت درخواست سرمایه گذار وارائه ضمانتنامه برای سالهای پنجم و ششم امکان دریافت کل ارزش سوخت صرفه جویی شده دو سال آخر، در4 سال اول پس از بهره برداری از نیروگاه وجود خواهد داشت. ارزش سوخت صرفه جویی شده مطابق نرخ برنده مناقصه در هر سبد به صورت سه ماهه و متناسب با نرخ تسعیر ارز اعلامی در سامانه در زمان بازپرداخت، به سرمایه گذار پرداخت خواهد شد.
براﺳﺎس ﻣﺼﻮﺑﻪ ﺷﻮراي اﻗﺘﺼﺎد ﺑﻪ ﺷﻤﺎره 17196 ﻣﻮرخ 20/01/1401، ﺳﻘﻒ ﻗﯿﻤﺖ ﺧﺮﯾﺪ ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮوات ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺮق در ﻣﻨﺎﻗﺼﻪ ﺑﺮ اﺳﺎس ارزش ﻣﺘﻮﺳﻂ وزﻧﯽ ﺳﻮﺧﺖ ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﯾﯽ ﺷﺪه 6.9ﺳﻨﺖ دﻻر ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.